PersonalNL | Ik wil gewoon weer dansen…

September 13, 2020by Tellem25

Van de week las ik ergens dat het merendeel van de jongeren tot 35 jaar last heeft van psychische klachten naar aanleiding van het corona virus. Het klinkt altijd zo heftig, psychische klachten, maargoed, ik ben er dus ook een van. Hier komt mijn egoïstische kijk op deze rare situatie

 

We luisteren nu sinds het begin van de uitbraak naar de virologen van de wereld. Ze kijken naar hoe het virus zich verspreidt, muteert en ontwikkelt. Zij houden ook bij hoeveel mensen het virus hebben opgelopen, hoeveel mensen er hiervan op de IC liggen en hoeveel er overlijden aan het virus. Uiteraard leveren zij uitstekend werk en hebben zij er alles voor over om dit virus zo goed mogelijk onder controle te krijgen, daar geloof ik heilig in. Echter, we lijken alleen door al deze informatie te vergeten dat het leven bestaat uit meer dan alleen ziek zijn en dood gaan. Waarom luistert er juist nu niemand naar de psychologen, economen, sociologen van deze wereld? 

 

Ik heb eind deze maand voor de eerste keer in mijn leven een afspraak met een psycholoog. Maak je niet druk, ik heb geen zelfmoordneigingen, ik heb niet het gevoel dat ik achtervolgd wordt door een onbekende kracht en ik heb ook geen grote trauma’s opgelopen in mijn jeugd die nu boven komen drijven. M’n kop loopt alleen wel vol. Vol met zorgen over mijn financiën, over mijn toekomst (zowel persoonlijk als zakelijk), over wanneer ik weer terug naar normaal kan en mijn passies weer op kan pakken. 

Ik hoorde van de week iemand zeggen; “ja maar het kan altijd erger.” Ja dat is ook zo, het kan altijd erger. Ik lees enkele weken geleden een open brief van 94 jarige Jan Hoek aan alle jongeren om “even vol te houden”. Lieve Jan, ik hoop dat ik nooit mee hoef te maken wat u heeft meegemaakt, geloof me. Alleen mijn hoofd loopt nu vol en ik heb nu geen uitlaatklep. Ja er zijn altijd mensen die het slechter hebben, daar help ik alleen mezelf nu niet mee. Vroeger werd er gezegd, “je hebt geen honger, je hebt trek, kinderen in Afrika hebben honger.” Iets wat ik overigens nooit heb begrepen. “Honger is het biologische signaal van het lichaam dat er behoefte aan eten is.” Dit is alleen een soort opmerking die gemaakt wordt wanneer iemand zich slecht of down voelt. Maar waarom mag ik me niet slecht voelen? Puur en alleen omdat iemand anders het slechter heeft? Wanneer iemand slaagt voor zijn Havo diploma zeggen we toch ook niet, “Ja leuk en aardig, maar Karel heeft zijn VWO diploma, dus wees maar wat minder uitbundig in je vieringen.” Ik ken talloze voorbeelden, but ‘you get the picture’. Iemand vroeg me van de week of het me geen rust geeft dat iedereen in dezelfde situatie zit en dat het dus niet aan mij ligt.  Lag het maar aan mij, dan had ik er wat aan kunnen doen. 

 

We drijven af. Terug naar het punt dat ik wilde maken. Ik denk dat we eens moeten gaan beginnen te luisteren naar wat andere superslimme mensen te zeggen hebben over de huidige situatie. De psychologen zien mensen in een dal terecht komen, ze mogen niet dansen, niet knuffelen terwijl we super sociale wezens zijn. De economen zien alles in elkaar klappen, een record krimp voor de Nederlandse Economie. Sociologen zien relaties verslechteren. Dit alles terwijl het virus naar mijn idee lang niet zo dodelijk en gevaarlijk is gebleken dan in eerste instantie verwacht werd. Ik ben blij dat we als land relatief snel en goed hebben gehandeld, we moeten nu alleen echt even onze corona bril afzetten en zien dat er meer is in het leven. 

 

Ik wil gewoon weer dansen…

Tellem JNXD Reverze Sportpaleis lotto arena Antwerpen
Tellem at last gig of 2020, Reverze Belgium. JNXD LIVE

25 comments

 • Allard

  September 15, 2020 at 6:25 am

  Mooi geschreven kerel, & succes eind van de maand bij de psycholoog, hoop voor je dat het wat helpt!

  A

  Reply

 • J

  September 15, 2020 at 6:32 am

  I feel you! 🙏🏻

  Reply

 • Rodney

  September 15, 2020 at 6:35 am

  Gozer, zeer sterkte mooie woorden. Vooral ook supertof dat je eerlijk er voor uitkomt hoe het daadwerkelijk zit in de koppies van de meeste jongeren. Niet een mooier verhaal dan de werkelijkheid… dit is de werkelijkheid! Stay stong ouwe beukert!

  Reply

 • Erwin Zweers

  September 15, 2020 at 6:46 am

  Heel mooi geschreven, en precies zoals ‘t is.

  Reply

 • Alexis

  September 15, 2020 at 6:49 am

  Your testimony touched me a lot, with the friends we asked the question of how artists resist this situation.
  It’s hard for everyone even though I think some people do better than others.
  And for that we must continue to support artists, talk to them and not just listen to them.
  The hard world is a family and that’s why we must continue to remain so

  Force to you Mr Tellem

  Reply

 • Maxime

  September 15, 2020 at 6:52 am

  Trots op jou & blijf schrijven…🙌🏽
  Ik denk dat dit stuk werkelijkheid is voor velen van ons.!

  Reply

 • Corine

  September 15, 2020 at 7:03 am

  100000 knuffels en tutsjes foar dei💕

  Reply

 • Steven Tel

  September 15, 2020 at 7:09 am

  Heel mooi verwoord.
  Ik herken mezelf ook met die klachten die jij hebt. Het fucked met je mind.
  Ik wil ook gewoon weer dansen

  Reply

 • S

  September 15, 2020 at 7:13 am

  Goed verwoord!

  Reply

 • Lucien

  September 15, 2020 at 7:23 am

  WoW…..!!! Trots op je en idd wat andere ook al zeggen…., blijf schrijven!! Misschien helpt het je een beetje in deze zware tijd, zowel jezelf als anderen! Chapeau

  Reply

 • Ilya

  September 15, 2020 at 7:25 am

  Sterk verhaal bro denk dat veel mensen zich hier in kunnen vinden 💪🏽 En lekker dansen dat gaan we zeker weer doen !

  Reply

 • Michel

  September 15, 2020 at 7:41 am

  Mooi geschreven Tel, stay stronk.

  Reply

 • Frank

  September 15, 2020 at 8:49 am

  Sommige mensen worden onevenredig hard geraakt door deze situatie. Mensen zoals jij. Hopelijk helpt het delen van je gevoel om de machteloosheid en onzekerheid om te zetten in een positieve kijk op de toekomst. 🙏 #neverstopdancing

  Reply

 • Neil Helle

  September 15, 2020 at 8:59 am

  I hope writing this will lighten your,and hopefully other people’s,burdens at this time in life.
  Keep writing
  Keep talking
  Love you son ❤

  Reply

 • Dominiek

  September 15, 2020 at 9:53 am

  TROTS! ❤️ goed geschreven!

  Reply

 • Marjolijn

  September 15, 2020 at 11:11 am

  Een prachtige blog vanuit je hart geschreven. En herkenbaar voor zovelen! Ik hoop ook dat vele wat aan jou woorden hebben, en jij weer steun uit hun reacties.
  Trots op mijn schoonzoon❤️

  Reply

 • Marijke

  September 15, 2020 at 12:07 pm

  En zo is het mooi geschreven en hopen dat al deze signalen ervoor gaan zorgen dat er snel weer gedanst kan worden.

  Reply

 • Marie-Jose

  September 15, 2020 at 12:46 pm

  ” Follow your dreams son” was het belangrijkste advies dat ik je de afgelopen jaren heb gegeven. Met jouw aangeboren talent én met heel je hart ergens voor gaan, dat kan niet anders dan succesvol zijn. En dat klopte. Je agenda stond vol voor dit jaar, vol met nationale en internationale boekingen. Het resultaat van keihard werken. Tot Covid-19. Net als bij heel veel anderen valt jouw droom in duigen, zie je nog geen licht aan het einde van de tunnel, weet je niet hoe lang je nog moet volhouden. Je kan niet meer werken aan je eigen succes, voor nu lijkt dat een plotseling doodgelopen straat. Gelukkig heb je heel veel andere talenten. Je bent een enorm sociaal dier, je bent optimistisch, twee-talig, commercieel, je bent entertainer en een geweldig mens. Deze droom is nu even een nachtmerrie maar ook uit nachtmerries word je uiteindelijk wakker. En dan geldt hopelijk weer.: follow your dreams son! Love you lots! X

  Reply

 • Nick

  September 15, 2020 at 1:20 pm

  Maat <3

  Reply

 • Daantje

  September 15, 2020 at 2:08 pm

  Mega trots!! Echt vanuit je hart geschreven ❤️! Blijf schrijven!!!

  Reply

 • Tim

  September 15, 2020 at 2:17 pm

  Mooi geschreven maat! Ik denk dat je op deze manier heel helder hebt omschreven hoe veel mensen er over denken. Blijf vooral schrijven!

  Reply

 • Simone

  September 15, 2020 at 2:21 pm

  Zo herkenbaar, goed geschreven! Zeker het stukje ‘vroeger was het nog erger’. Ik hoop dat je snel weer kunt doen waar je hart ligt. En dat wij weer snel van zulke feestjes mogen genieten!

  Reply

 • Henk

  September 15, 2020 at 5:39 pm

  Heb even gezocht:
  https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland
  Meldt in de afgelopen 5 griepperiodes in Nederland een gemiddelde oversterft van 6.443 mensen.
  Dan corona:
  https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/85320e2ea5424dfaaa75ae62e5c06e61
  Een oversterfte van 6.298.

  Dus jouw gevoel is helemaal zo gek nog niet. Waarbij ik niet wil ontkennen dat corona heftig is, maar de keuzes die we hebben gemaakt en gaan maken worden alleen vanuit het medisch oogpunt gedreven en slechts vanuit enkele andere invalshoeken bekeken, zoals publieke onrust.
  Misschien moet die eens groter groeien vanuit de brave festivalbezoekers.

  Reply

 • Jarne

  September 16, 2020 at 6:01 am

  Inderdaad man. Je mist gewoon het belangrijkste deel in je leven en mensen doen alsof dat zomaar even vervangen kan worden. Ik struggle er zelf ook mee. ‘t komt goed man!

  Reply

 • Niels

  September 16, 2020 at 6:40 am

  Het is heel herkenbaar wat je schrijft, Terence. Ik sta er ook zo in. Ik wil niet alleen dansen, maar vooral ook de feestjes weer bouwen zodat jij je ding kan doen en ik achter de schermen mee kan genieten (soms nog aan de voorkant :-))

  #shutupanddance

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Tellem

© 2020 Copyright by MC Tellem